Select language / زبان خود را انتخاب کنيد

تداوم گفتگوهای هسته ای ایران، «مجوزی است برای ادامه خونریزی» در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین

Naame Shaam banner - Vienna, 13 May 2014

Naame Shaam banner – Vienna, 13 May 2014

تهران/دمشق/بیروت، 21 جولای 2014 – گروه فعالان نامه شام امروز اعلام کرد تصمیم اخذ شده در روز یکشنبه مبنی بر تمدید فرصت گفتگوهای هسته ای میان ایران و گروه کشورهای 1+5 به معنای صدور مجوزی برای حکومت ایران است که به موجب آن بتواند ماجراجویی های خونبار خود را در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین ادامه بدهد.

این سخنگوها که بین دوم تا 20 جولای در وین ادامه یافت، یکبار دیگر از دسترسی به توافق نهایی بر سر برنامه هسته ای ایران و تحریم های وضع شده بر علیه آن بازماند و نمایندگان تصمیم گرفتند که تا چهار ماه دیگر مذاکرات را تمدید کرده و دور بعدی مذاکرات را در اوایل سپتامبر سال جاری آغاز و تا انتهای نوامبر 2014 به اتمام برساند.

سخنگوی نامه شام، پیمان کامور گفت: «همزمان با بازی با زمان در جریان این مذاکرات بی پایان، ایران بعلاوه یکی پس از دیگری مشغول به کارگیری تمام کارتهای خود در معادلات منطقه ای است تا به قدرتهایی غربی فشار آورده، آن‌ها را وادار به کوتاه آمدن کند. دستور دادن به شاخه نظامی حماس و جهاد اسلامی در غزه برای شلیک موشک به سوی اسرائیل و واداشتن حزب الله لبنان به انجام «شلیک های هشدار» از جنوب لبنان به خاک اسرائیل تنها بخش‌های پایانی از «جنگ سردی» است که بین حکومت ایران و غرب در جریان است. »

وی افزود: «قدرتهای غربی، خصوصا ایالات متحده بر این باورند که به این ترتیب ایران را «ذره ذره از توش و توان می اندازند». این سیاستی بوده است که آن‌ها در مواردی متعدد به کار گرفته اند، از جمله در سوریه ، جایی که حکومت ایران حمایت گسترده نظامی و اقتصادی از حکومت بشار اسد به عمل می‌آورد. در لبنان نیز ایران مشغول به فرستادن تسلیحات و حمایت از حزب الله است و در عراق نیز به صورتی مشابه از دولت نوری المالکی و شبه نظامیان شیعه بر علیه مخالفان سنی حمایت می کند. اکنون نیز حکومت ایران در غزه، مشغول مسلح سازی و حمایت از حماس و جهاد اسلامی است.»

کامور ادامه داد: «اما این «از توش و توان انداختن تدریجی ایران» بهایی گزاف بر دوش شهروندان عادی ایران که با دشواری های اقتصادی بسیار و سرکوب دست به گریبانند می گذارد، و فجیع تر از آن اینکه مرگ و ویرانی و افزایش افراطی گرایی را در سوریه، عراق و فلسطین و همینطور بی ثباتی در لبنان و منطقه را موجب می شود.»

علی رحیمی یکی دیگر از سخنگویان نامه شام می گوید: «در آغاز دور بعدی مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای1+5 (ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان)، قدرت‌های جهانی باید به طرف ایرانی هشدار بدهند که در صورت عدم تضمبن حقوق بشر در ایران و خروج نیروهای سپاه پاسداران ، حزب الله لبنان و شبه نظامیان عراقی از سوریه، خبری از رفع تحریم های اقتصادی بین‌المللی نخواهد بود. آن‌ها باید از حکومت ایران بخواهند که تمامی حمایت های اقتصادی و نظامی خود از حکومت بشار اسد را متوقف کرده و دست از دخالت در امور عراق، لبنان و فلسطین بردارد. در غیر این صورت، تنها امکان واقعی موجود برای توقف خونریزی در سوریه و عراق و دست یابی به ثبات در لبنان از دست خواهد رفت.»

دلیل اصلی دخالت ایران در جنگ‌های سوریه و عراق این است که انتقال سلاح و موشک ها از ایران به حزب الله لبنان و حماس تضمین شده و این دو نیرو کماکان تهدید هایی بازدارنده بر علیه اسرائیل باقی بمانند و در صورت تصمیم غرب و اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته ای ایران بتوان از این دو گروه بهره برد.

رحیمی ادامه داد: «برای وادار شدن به توقف دخالت در امور سوریه، لبنان، عراق و فلسطین باید خطوط قرمز مشخصی برای حکومت ایران رسم شود و یا انزوای بی المللی بیشتر و تحریم های اقتصادی شدیدتری علیه این کشور وضع شود. کشورهای دموکراتیکی مانند ایالات متحده، بریتانیا، فرانسهو آلمان نمی‌توانند بر رنج میلیونها ایرانی، سوری، عراقی، لبنانی و فلسطینی چشم ببندند به این امید که با حکومت ایران به توافقی مقطعی و مختصر برسند. چنین اقدامی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. »

 

برای اطلاعات بیشتر:

لطفاً با حسین امین، سخنگوی نامه شام تماس بگیرید.

آدرس ایمیل:

[email protected]

 

[1] پانویس برای اهالی رسانه:

«نامه شام» یا «نامه هایی از سوریه» گروهی است متشکل از فعالان و شهروند خبرنگاران ایران، سوری و لبنانی که برای جلب توجهات جهانی به نقش ایران و سیاست‌های آن در بحران سوریه فعالیت می‌کند و در تلاش است گفتمان غالب در مورد انقلاب مردم سوریه را بر مبنای حقایق شکل دهد. برای اطلاعات بیشتر: www.naameshaam.org.

[2] برای اطلاعات بیشتر در مورد نتیجه آخرین دور از مذاکرات بین ایران و کشورهای 1+5 بخوانید:

http://www.reuters.com/article/2014/07/18/us-iran-nuclear-idUSKBN0FN27020140718

http://www.reuters.com/article/2014/07/20/uk-iran-nuclear-idUKKBN0FN2MY20140720

 

پس زمینه:

پیشتر چهره‌های متعددی از میان مقامات ایرانی و رهبران حزب الله اعلام کرده‌اند که بدون حمایت عظیم مالی و نظامی ایران حکومت بشار اسد نخواهد توانست مدت طولانی دوام بیاورد. در بیشتر درگیری‌های مهم در سوریه بیش و پیش از نیروهای ارتش این کشور، نیروهای سپاه پاسدارن و حزب الله می جنگند. بسیاری از ایست های بازرسی موجود در شهر دمشق توسط شبه نظامیان عراقی اداره می شودند و فرماندهان سپاه خود معترفند که عملیات بزرگ نظامیانجام شده بر علیه مخالفان جکومت سوریه توسط آن‌ها سازماندهی و کنترل می شود.

بر اساس تخمین ها میلیاردها تومان از بودجه عمومی ایران هر ماه برای نگه داشتن اسد در راس قدرت هزینه می شود. تأمین بخش عمده هزینه‌ها در مناطقی از سوریه که تحت کنترل حکومت ایران قرار دارد بر عهده حکومت ایران است و از طریق تزریق این بودجه میلیاردی به بانک مرکزی سوریه است که حکومت این کشور قادر به پرداخت حقوق و واردات غذا . سایر اقلام برای حامیان خود است. واحد پول سوریه در صورت عدم وجود این حمایت اقتصادی مدتها پیش سقوط کرده بود.

علاوه بر این حکومت ایران است که هزینه سلاح های روسی خریداری شده از سوریه برای تسلیح نیروهای حکومت سوریه را می‌پردازد و بودجه لازم برای عملیات نظامی صورت گرفته توسط نیروهای سپاه، جنگجویان حزب الله و شبه نظامیان عراقی در حال نبرد در سوریه را می پردازد.

در حال حاضرحاکم واقعی در سوریه، سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران است. سپاه قدس کنترل نیروهای مسلح رژیم اسد و همینطور وضعیت اقتصادی و سیاسی سوریه را بر عهده دارد. بشار اسد اکنون دیگر معاون سردار سلیمانی به شمار می آید.

همزمان مردم ایران هر روز بیش از پیش در معرض دشواری های اقتصادی قرار می‌گیرند و فقر و محرومیت در کشور افزایش می یابد. ما در نامه شام معتقدیم که ایران تمام رمق خود را در سوریه می بازد. سوریه رفته‌رفته به ویتنامی برای ایران تبدیل شده است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد نقش ایران در سوریه:

http://bit.ly/1hApIXP
http://bit.ly/1pWhDPF
http://bit.ly/1oNi9M9
http://bit.ly/1qhKsDu
http://bit.ly/1m7JKF6

برای جلب توجهات جهانی به نقش ایران در سوریه،در روز 8 آوریل فعالان نامه شام در اعتراضی آرام در مقابل هتل محل اقامت وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر مقامات ایرانی در برلین گرد هم آمدند. این مقامات ایرانی برای شرکت در کنفرانسی تجاری با شرکت چهره‌های تجاری آلمانی در برلین حاضر شده بودند. در روز سوم ماه مه 2014 نیز نامه شام یک تجمع اعتراضی آرام دیگر در وین و در محل گفتگوی رئیس بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر امور خارجه ایران در زمینه برنامه هسته ای ایران برگزار کرد.

برای اطلاعات بیشتر:http://bit.ly/1oyj1pj

در روز سوم ماه مه 2014، فعالان نامه شام تجمع اعتراضی آرام دیگری در ساختمانی در وین برگزار کردند که رئیس بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه ایران در آن بر سر برنامه هسته ای ایران در حال مذاکره بودند. برای اطلاعات بیشتر: http://bit.ly/SHAdgi

در هفتم جولای 2014 نیز نامه شام در نامه‌ای سرگشاده به وزرای خارجه کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان از آن‌ها خواست که گفتگوهای اتمی را به نقش ایران در سوریه، عراق و لبنان مربوط و منوط کنند. متن کامل این نامه را می‌توانید اینجا بخوانید: http://bit.ly/1mwHfMr

 

 

پاسخ دهید