تهران، ۳۰ ژانویه ۲۰۱۴- گروهی از فعالین ایرانی، روزنامهنگاران و شهروندخبرنگاران امروز صفحهای در فیسبوک با هدف اطلاعرسانی به افکار عمومی در مورد سیاستهای ایران و دخالت مستقیم در سوریه راه اندازی کردند.
با استفاده از نام “نامه شام” این پروژه منبعی مستقل و قابل اطمینان از اخبار و تفاسیر خبری در مورد انقلاب سوریه و نقش حکومت ایران در تلاش برای سرکوب آن است.
ایده این پروژه با دنبال کردن تظاهرات چمعه ۸ نوامبر ۲۰۱۳ توسعه یافت. مانند جمعه های دیگر از آغاز انقلاب سوریها در مارس ۲۰۱۱، اعتراضات ضد حکومتی در سراسر سوریه برگزار شد. آن جمعه خاص توسط تظاهر کنندگان “جمعه نه به اشغال سوریه توسط ایران ” نامیده شده بود. از آن به بعد تیم پروژه در حال توسعه صفحهای در فیسبوک بودهاند تا هنگامی که “احساس آمادگی” برای عمومی کردن صفحه کردند. وبسایت مناسبی نیز به زودی راه اندازی خواهد شد.
از تهران گفتیم. یکی از موسسان صفحه، هومن نیکنام گفت: “در هنگام دیدن عکسها و ویدیوهای اعتراضات این مساله به ذهن مان خطور کرد که ما ایرانیان بسیار اندک از آنچه واقعا در سوریه در حال وقوع است مطلع هستیم. بیشتر اطلاعات ما از رسانههای تنظیم شده تحت کنترل حکومت میآید”.
نیکنام افزود:”همچنین اطلاعات واقعی و قابل اطمینان بسیار اندکی در مورد نقش ایران در سوریه وجود دارد. چه مقدار از بیت المال توسط حکومت ایران در راستای مسلح کردن حکومت بشار اسد در نبردش علیه مردم سوریه هدر میرود؟ چه تعداد از اعضای عضو سپاه پاسداران دوشادوش نیروهای حکومت سوریه میجنگند، یا آیا انگونه که حکومت ایران ادعا می کند ایرانیان به عنوان “مشاور” انجا فعال هستند؟ وسعت مداخله حزبالله در سوریه چقدر است؟”
علی شیرازی، یکی دیگر از همکاران پروژه میگوید:”ما میخواهیم اثرات اقتصادی، سیاسی و اخلاقی حضور ایرانیان در سوریه را برجسته سازیم.”
شیرازی در توضیح اینکه پروژه چگونه کار خواهد کرد افزود:”کار ما دیده بانی و نشان دادن دروغ بودن تبلیغات حکومت ایران و رسانههایش در مورد سوریه است. همچنین ما وقایع اصلی در سوریه را از یک نظرگاه مستقل ایرانی گزارش و تفسیر خواهیم کرد. هیچ روزنه کوچکی در رسانه های ایرانی نیست که چنین کاری را انجام دهد. ما شبکهای از خبرنگاران اختصاصی در سوریه، لبنان، ایران و کشورهای دیگر را در اختیار داریم. منابع سیاسی مستقل دیگر ما شهروندخبرنگاران، سازمان های حقوق بشری و گروههای فعالین سوری هستند”.
شیرازی افزود:”در حالی که ما همبستگی مان را با مردم سوریه در کوشش شان برای شان و آزادی پنهان نمی کنیم، همه تلاش مان را برای دقیق ماندن، راستگویی و بکار بستن بالاترین استانداردهای روزنامهنگاری در هر آنچه که میکنیم انجام خواهیم داد”.
برای سوالات بیشتر:
با ما از طریق صفحه فیسبوک مان تماس بگیرید. ما درک شما را در مورد اینکه اطلاعات تماس بیشتری چون شماره تلفن یا هویتهای واقعیمان را فاش نمیکنیم میستاییم. ایران مکان امنی برای فعالینی که در مورد اموری کار می کنند که توسط حکومت “خط قرمز” انگاشته می شوند یا به عنوان تهدیدی بر علیه امنیت ملی” ملاحظه میشوند نیست.
آدرس ایمیل:
نامه شام در فیسبوک